Akce S.R.A.T.

Prednedávnom zverejnila skupina ortodoxných českých writerov video z ich radikálnej reakcie na reklamnú kampaň istého pivovaru. Pri podobne kontroverzných kauzách je veľmi zaujímavé sledovať okamžité rozdelenie táborov na graffiti scéne na základe názorovej príslušnosti. Objavujú sa prevažne postoje vyjadrujúce buď absolútne ohejtovanie alebo rázne zcenenie, čo je vo väčšine prípadov zárukou bujarej zábavy pri sledovaní vášnivých komentárových súbojov.
Najlepšie už celú vec sumarizuje komentár samotných tvorcov priložený k videu-

‘NASRAT KOMERCIONALIZACI SUBKULTUR

Exkrement je první přímou akcí tvůrčí buňky S.R.A.T.

Tentokrát jsme se zaměřili na čím dál tím populárnější taktiku vyprahlejch kreativců co nám neustále kradou nápady a zasíraj ulice. ‘Cool’ akcička chmelovýho patoku se převlékala za umění ve veřejném prostoru a proto od města taky dostala k užití plochy na několika místech nejen v Praze. Pod rouškou bohulibé činnosti, která však byla sprostou reklamou, tak nejen v Praze vzniklo několik kýčovitých maleb s tvarem lahváče. Nejde nám ani o to, že to byly nevkusný dekorace, ale spíše o fakt, že vyprahlý pankáči z reklamek přejeli legendární piecy, dostali za to zaplaceno a když jim je někdo pokydal, tak se začli chovat jak bonzácký svině a jako uražený fakani začali lustrovat a udávat. Je vidět, že kluci jsou už daleko od cesty štrýtu a spíš než pouličním kreditem se můžou ohánět smradlavejma bankovkama a komerčníma subjektama v zádech.’

Tomu říkáme na-S.R.A.T.! Vaše zkorumpovaný móresy sou stejnej shit jako fašo-mafiánská společnost dnešního Kocourkova a my proti vám budeme bojovat všemi prostředky!


Ako médium samozrejme zaujímame neutrálne postavenie pričom cieľom tohto príspevku je otvoriť diskusiu na danú tému.

EXKREMENT- akce S.R.A.T. from S.R.A.T. on Vimeo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *