Ako rozpoznať fejkové tenisky?

S pribúdajúcim množstvom e-shopov, pribúda aj ponuka „nie
zrovna origoš“ produktov na elektronickom trhu. Áno, týka sa to aj sneakers. Napríklad keď natrafíte na
reklamu prezentujúcu modely ako Nike Air Max, Roshe Run alebo Air Force 1 za prekvapivo nízke ceny. Kde je háčik? Pravdepodobne pôjde ‘fejky’ z Číny, Turecka alebo inej exotickej destinácie. Prečítajte si pár tipov, ako ich rozoznať pravé sneakers od ich lacnejších napodobenín.

Krabica a nálepka s označením modelu

Sneakers od Nike sú zabalené vždy do kartónovej krabice s logami na vrchnej a bočnej strane. Na nálepke nájdete názov modelu, farbu, veľkosť, krajinu výroby a číslo modelu, väčšinou s 9-miestnou cifrou.

Štítok na vnútornej strane tenisky

Štítok nájdete väčšinou na jazyku. Informuje vás o roku výroby, krajine pôvodu a mene modelu. Skontrolujte hlavne, či sedí 9-miestne číslo modelu z krabice.

Precíznosť detailov tenisky 

Všimnite si, s akou precíznosťou sú vyrobené švíky, ktoré spájajú jednotlivé časti sneakers. Pozrite sa aj na prešitie ‘fajky’, na tú si dávajú v Nike obzvlášť záležať. Na fejkových teniskách je veľmi nízka kvalita švíkov, nájdete stopy lepidla a nepríjemný zápach z lacného lepidla. 

Pochybný eshop alebo webstránka

Prezradí ho napríklad príliš široký sortiment, zlý webdizajn, absencia základných kontaktných údajov (meno spoločnosti, adresa, telefónne číslo). Vždy je lepšie nakupovať od predajcov, ktorí majú vybudované meno a so svojimi zákazníkmi komunikujú otvorene, napríklad cez Facebook stránku.

Ak kvalita sneakers, ktoré ste si práve objednali nezodpovedá reputácií značky, neváhajte ich vrátiť naspäť do e-shopu. Máte na to plné právo.

Zdroj obrázkov: you-verify.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *