BAD TASTE vol. 6

    Šieste číslo hamburgského magazínu Bad Taste ma zaskočilo hneď vo chvíli, ako som ho zobral do rúk. Keď píšem zaskočilo, myslím to len v tom najpozitívnejšom zmysle slova. Ako ináč by sa dalo reagovať na magazín, ktorý ma tvrdú obálku a vnútro zviazané klasickou šitou väzbou, používanou pri knihách. V editoriále sa to síce nedočítate, ale vyzerá to tak, že pri súčasnom náklade sa zrejme tvorcom oplatí investovať do spracovania svojho magazínu a zároveň udržať cenu na rovnakej úrovni. Takéto počínanie si v dnešnej dobe, kde by si dali výrobci čohokoľvek koleno vŕtať, ak by im to malo ušetriť pár centov, zaslúži veľké uznanie.
Aby nebola reč len o obálke, vnútro magazínu neostalo zovnajšku nič dlžné, pokračuje totiž v dobre nastavenom tempe z posledných čísiel. Časák ma 74 strán, na ktorých je prezentované viac menej všetko, čo dnešný sprejer môže od graffmagazínu očakávať. Približne prvú tretinu zaberajú legálne steny, ako sa na nemecký mag patrí, prevažne z Nemecka, no nájdu sa aj výnimky /Španielsko/. Niekoľko ďalších strán je venovaných prezentácií nemeckého fotografa Nilsa Muelera, ktorého prácu môžete poznať z jeho nedávno vydanej publikácie Blutezeit, na ktorú sme vám prednedávnom priniesli recenziu. S Nilsom je tu krátky rozhovor, doplnený jeho fotkami s graffiti akcií. Niektoré z nich boli použité v jeho knihe, no vačšina je pre mňa novinkou.
Magazín pochádza z Hamburgu, teda tamojšie S trainy a metrá a vlaky sú samozrejmosťou, ak nie priamo nutnosťou. Miestni riders Proe, Party, Motiv, Last a ďalší, vás prevedú galériou na kolesách a než sa stihnete nabažiť, pohyblivý cieľ strieda ulica. Tu si na svoje prídu priaznivci špinavých throw upov s NY feelingom, ktorý si v Európe získal svoje miesto a obľubu v mnohých krajinách.
Záver tvorí okrem mixu vlakov špeciál s viedenského metra, kde tamojšiemu systému dáva sústavne na frak množstvo turistov.
Menším a zdá sa, že v mojich očiach jediným negatívom môže byť fakt, že písané slovo je striktne v nemeckom jazyku, teda bez anglického prekladu, čo môže niektorým menej rečovo zdatným čitateľom spôsobiť problémy. Na druhej strane, textu v samotnom magazíne nie je príliš veľa. Pri zachovanej cenovej hladine klasického časáku nám pripravili tvorcovia Bad Taste viac, než sme zvyknutí a tak verím, že tento magazín podporíte aj vy svojou kúpou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *