BOMBER MEGAZINE double issue 33/34

    Holandský Bomber magazín ako stálica medzi európskymi graffiti časákmi je opäť na trhu s novým číslom, teda aby som bol presnejší s dvojčíslom rovnako, ako predošlých niekoľko vydaní. Tým z vás, ktorí tento magazín nepoznáte môže o jeho obsahu čo to povedať už samotný názov, ostatní vedia, že tento časák sa prevažne sústredí na ilegálnu scénu, nevynímajúc však na pár stranách aj legálne steny. Ako už bolo povedané hneď na začiatku, tento magazín pochádza z Holandska a teda značná časť vlakov, metier a stien pochádza práve z tejto krajiny, i keď už dávno sa Bomber magazín nedá nazvať lokálnym typom graff časáku. Ako jeden z najdlhšie vychádzajúcich graffiti časopisov má Bomber grafickú stránku zvládnutú profesionálne. Žiadne prehnané efekty ale čistá a jednoduchá grafika s nalakovanou obálkou je to, na čo vsadili páni stojaci za týmto počinom.
Prvá kapitola Dutch metalmania sleduje kroky holandských writerov po cestách naprieč Európou a sem tam aj za veľkou mlákou. Kapitola s príznačným názvom International metalmania zase dáva priestor viacerým európskym writerom /menej známym ale aj writerom svetového formátu/, kde svoje skills predvádzajú opäť na vagónoch verejnej dopravy. Miest je tu neúrekom, prevažne klasiky ako Milano, Marseille, Stockholm, Kodaň a mnoho ďalších.
Prvým interview v časáku je rozhovor so Sel – holandským oldschool writerom hovoriacom o časoch, kedy v Amsterdame a ďalších mestách jazdili metrá a vlaky pomaľované roky bez buffu, ktorý bol ďalším logickým krokom po tom, čo sa situácia začala kompetentným vymykať z pod kontroly. Ďalej nasleduje množstvo vlakov a stien zo všetkých možných destinácií, kým sa dostaneme k zaujímavej story s titulom Hamburg carcrash, kde sa dozvedáme o pre čitateľov vtipným, no pre zúčastnených skôr nočnou morou zaváňajúcim príbehom writerskej tour do Hamburgu, ktorý sa skončil zrážkou s policajným autom. Zbytok magazínu tvorí opäť množstvo fotiek, reportov, panelov, chrómov, wholecars, stien z celej Európy.
    Bomber magazine má svoj zabehnutý štandard, ktorý si snaží držať už neuveriteľných 22 rokov! Či sa to tvorcom časopisu, ktorý je na scéne dlhšie, než mnohí jeho čitatelia na svete darí, posúďte sami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *