Bomber Megazine Double Issue 39/40

    Holandský Bomber megazine je zase raz, ako aj po minulé roky, oslavou celosvetového graffiti na 116tich stranách. Tento magazín je na scéne už veľmi dlho a napriek tomu, že som si toho vedomý ma predsa len nachvíľu zarazilo, že budúci rok oslavuje Bomber team neuveriteľné 25te (!!) výročie od svojho vzniku. Za tento dlhý čas si stihol vybudovať na scéne stabilnú pozíciu a dobré meno a že nie náhodou, dokazuje aj najnovšie dvojčíslie.
    Je dobrým zvykom, že magazín má okrem klasických strán s fotkami vlakov, či stien vyhradený priestor aj na tzv. writerské špeciály, teda niekoľko stránok venovaných jednému človeku, alebo crew. Tentokrát je to štuttgartský harcovník Alter, čo však nie je jeho jediné alter ego. S týmto writerom som v poslednej dobe zaznamenal viacero špeciálov, naposledy to bol myslím Stylefile, kde ukázal tiež peknú paletu vecí.  Aj tentokrát to stojí za kontrolu, nespočet vlakov zo Štuttgartu, ale aj Austrálie dáva čo-to tušiť o aktivite tohoto mladíka.
    Bomber pokračuje výberom vlakov a metier z celého sveta s writermi známejších, i menej známych mien, či legiend /Moses, Dorps, Opak, Kaos, Fra32, Crap, Jake a mnoho ďalších/, no svoj priestor /i keď menší/ tu dostanú aj legálne steny a chrómy. Ďalšou zaujímavosťou je článok o Miláne z pohľadu writera, ktorý práve vnikol do hangáru na červenej línií metra. Pútavý text čitateľa pohltí a razom vtiahne do deja, ktorého chce byť súčasťou. Toto a mnoho ďalších rubrík je ukrytých na stránkach tohoto vydareného časopisu. Minimalistické grafické spracovanie s dôrazom na fotky v priateľnej veľkosti je to, čo mám na väčšine dnešných magazínoch rád a prečo sa oplatí aj v dobe, kedy magazíny valcuje internet, investovať do kvalitného plátku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *