Ego War vol. 2

    Nie dlho po vydaní prvého čísla novovzniknutej značky medzi graffiti magazínmi – Ego War, nám tvorcovia prinášajú druhé číslo. Recenziu na pilotné číslo tohto magazínu som po vytknutí niektorých chýb končil s konštatovaním, že kvalita pôjde s ďalšími číslami určite hore. Som úprimne rád, že som sa nemýlil a že môžem tentokrát skonštatovať, že po tomto čísle treba s Ego War magazínom do budúcna rozhodne rátať.
Ako taliansky časák, ktorý je zameraný striktne na metro vagóny, nech už sú odkiaľkoľvek, pomaly ale iste preberá štafetu po magazíne s rovnakým zameraním – Subwaynet. Ten má na svojom konte od roku 2000, kedy vyšlo jeho nulté číslo o poznanie viacej pokračovaní, no zatiaľ posledné vydanie, s poradovým číslom 6 vyšlo ešte v roku 2008. Jedná sa teda o magazín, ktorý nevychádza až s takou pravidelnosťou. Túto dieru sa snaží zapľňať Ego War a rozhodne sa mu to darí.

Skoro celá prvá polovica magazínu je venovaná špeciálu s argentínskeho mesta Buenos Aires. I keď pomaľované metrá z tohto mesta sa z času na čas objavia v rôznych magazínoch, report tohto rozsahu je, pokiaľ mi pamäť siaha, prvý. Pieces na tamojších metrách pochádzajú od lokálnych writerov, ale aj turistov /Banos samozrejme nesmie chýbať/ a zastúpené sú všetky linky systému tohto exotického mesta. Druhá polovica magazínu je už jednotlivo rozdelená na mestá Európy, okrem iných aj Praha, Paríž, Milano, Rím a ďalšie. Narazíte tu na známe mená writers či crews ako Tribe /Praha/, Zoow /Milano/, DIAS /Neapol, alebo Poison /Rím/. Väčšia koncentrácia talianskych writerov nie je žiadnou náhodou, vzhľadom na fakt, že tvorcovia magazínu pochádzajú z južného regiónu Talianska – Kampánie. Nájdete tu aj 2 strany venované rumunskej Bukurešti. Z tohto mesta budú reporty časom pravdepodobne ubúdať, nakoľko výmena starých vozov za moderné mala za následok nielen sprísnenie ostrahy, ale aj väčší dôraz na buffovanie čerstvých pieces, čo odradilo mnoho turistov, ktorí sa chystali navštíviť práve túto destináciu.
Oceňujem tiež fakt, že takmer všetky fotky sú zverejnené po prvýkrát, i keď pár výnimiek sa nájde i tu.

Ego War volume 2 vyšlo niekedy koncom leta 2009 je celkom pravdepodobné a verím, že ďalšieho pokračovania sa dočkáme niekedy v prvej polovici budúceho roka, na čo sa budem určite tešiť.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *