Garnard’s Exhibition

V Batelieri sa budú opäť diať veci. Garni zvestuje:
„Asi opovážlivo som si tu trúfol spromovať niečo tak mimo ulice, tak mimo graffiti ako je výstava.
Nech to vyznieva akokoľvek odcudziteľne, myslím si, že moja cesta k maľbe je viac graffiti premostenie ako definitívny koniec. Vlastne prišiel som úvahou k dôvodu prečo tak veľa ľudí končí s tak milovaným graffiti a je to dôvod výraznejší ako frajerky. Je to zlom…zlom z detstva do dospelosti, alebo skôr zlom k zodpovednosti, kde už hlava začne riešiť vážnejšie otázky. Dovtedy primárna hravá otázka… “Kde ešte nemám tag?“…sa odsúva do úzadia, prestáva tešiť. V tejto chvíli mnohí z hry odchádzajú, mnohých je škoda, no nikomu to nikto nevyčíta, lebo každý vie čo je to odísť z dôvodu, že ..ja mám už hlavu celkom inde, život ťaží a ja neviem lietať. 
No a moje vykročenie k maľbe sa môže zdať akokoľvek “gay“, ale naopak bol to vlastne silný súboj a obrovská túžba nevzdať sa mládežníckej lásky graffiti, vízia nájsť cestu ako sa dá maľovať aj v dospelosti/ po zlome.
Takže týmto chcem pozvať na moju výstavu 17. decembra do Batelieru všetkých totálne zanietených rockerov, ktorí vďaka svojej graffiti choromyseľnosti ani nikdy nepostrehli zlom o ktorom píšem…tiež všetkých, čo už nie sú  namočení v graffiti záľube ako kedysi, no chorobu čítania nových tagov pri ceste do práce už zo seba nezmyjú …a tiež tretiu mladú skupinu, ktorú len pripravujem na nevyhnutnú voľbu….čo s graffiti, keď tá tínedžerská, zdanlivo nekonečná radosť začne vyprchať. 
A možno som mal pozývanie začať tým, že úplne najradšej budem za nezainteresovaných divákov v rámci konceptu takého sviežeho vymaňovania sa z undergroundu.
Skôr ako textom chcem presvedčiť vizuálne, tak už mlčím a pripravujem.”
Pozrite si pár obrázkov z uplynulého roku a ak je vám to sympatické pridajte sa na event.. https://www.facebook.com/events/604507622920119/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *