H ako Huarache od Nike

Huarache. Zvláštny to názov. Zvláštny to dizajn. A predsa obľúbená teniska u mnohých sneakerheads. Poznáte to. Niečo sa vám na prvý pohľad tak nepáči, až sa do toho zamilujete. A podobne to mohlo byť s uvedením unikátnych Nike Rosherun a teraz to môžu byť práve Nike Huarache. Poďme sa na ne pozrieť bližšie.

Názov pochádza z pomenovania sandálov, ktoré nosili pôvodní obyvatelia Ameriky – áno, prví tam boli Indiáni. Huarache značí niečo ako ‘objímať nohu’, čo v praxi znamená že tenisky sú extra pohodlné na každodenné nosenie. K pohodlnosti prispieva aj ‘Air’ pruženie v podrážke a medzipodrážka z phylonu. Charakteristickým prvkom Huarache je termoplastický pás, ktorý drží pätu. Rôzne elementy ponúkajú priestor na kreativitu dizajnérov, a hneď už vidíme niekoľko desiatok variácií na trhu so sneakers.

Čo dodať na záver? Nike Huarache sú mimoriadne populárne u všetkých západných susedov. V galérií nájdete najvydarenejšie farebné kombinácie roku 2014. Ak vás oslovil dizajn tenisiek, si môžete Nike Huarache objednať aj cez Rooftop, máme ich na sklade. Stay tuned.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *