Jeremy Scott: Profil dizajnéra

Jeremy Scott: dizajnér a pop umelec s obsesiou pre žiarivé farby, vzory a odkazy modernej kultúry. Za viac ako dve dekády si získal uznanie odbornej aj mainstreamovej verejnosti vďaka jeho práci pre adidas Originals s Moschino. Jeremy je vysoko produktívny jedinec. Až tak, že sa ľudia v jeho okolí pýtajú: ‘Kedy ten chalan spáva?’

Nás však zaujal prístup Jeremy Scotta k sneakers a móde počas jeho pôsobenia v adidas Originals: odvážny, nekonvenčný, vychádzajúci z pop-kultúry. Do pomyselných dejín sneakers sa bezpochyby zapíše model JS Wings – prvé ‘okrídlené’ tenisky, ktoré dnes v mutáciách vychádzajú každú sezónu. Posledná edícia Wings sa určite hodí ako obuv filmovej postavy Batman (však, ktovie). Kontroverznejšie pôsobia plyšové modely: Bear, Pink Poodle, Gorilla, Tiger. Mnohých bloggerov plyšové edície vytočili až natoľko, že si želali, aby Jeremy nikdy nezačal dizajnovať tenisky. Zaujímavý rozmer sneakers a typografie, predstavuje model JS P Letters, ktorý vsádza na jednoduché spojenie biela teniska + HUGE typografia. Odkaz na kultúrne dedičstvo pôvodných obyvateľov Ameriky priniesol v kolekcií Native American z roku 2012, za čo zožal mimoriadny úspech. Aj pre to adidas Originals a Jeremy Scott naďalej spolupracujú na nových kolekciách.

A prečo o Jeremy Scottovi vlastne píšeme? Lebo je to dizajnér, ktorý posúva hranice vnímania sneakers, inšpiruje odvetvie v tvorbe a … nechajte sa prekvapiť.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *