Koniec leta, vivat Duckboot!

Nike Lunar Force 1 Duckboot stelesňujú diskomfort pre zimu. Sneh sa ich doslova bojí, preto sme si ho počas minulej zimy natoľko neužili. Diabolsky ľad, viac než nepríjemný a nadmieru nežičlivý, vystrkoval rožky a určite spôsobil niekoľko pádov. Avšak keby máme zhodnotiť minulú zimu v zopár vetách, tak určite by ste povedali, že išlo o poriadnu bačorinu. Niečo na štýl čiastočne poupravenej novembrovej pranostiky – Katarína na blate a Vianoce taktiež na blate. Azda jediným svetlým bodom boli zimné, špeciálne novinky z dielne Nike. Podaktoré sneakers uzreli svetlo sveta opakovane, podaktoré sneakers boli zo svojho bežného prevedenia pretransformované a obohatené o kopec, kopec materiálov bojujúcich so zimou po prvýkrát. Podobne je tomu tak aj teraz. V Nike prezúvajú do zimných, s novými farbami, s novými technológiami, so pseudosubjektívnym rýchlovymysleným sloganom pri písaní tohto článku, a to že LIFT IT UP!

Je to necelý rok, kedy sme priniesli blogposty o vystužených, ready na zimu teniskách ako Nike Air Huarache UtilityNike Air Max 95 Sneakerboot. Pevne veríme, že tenisky dokonale splnili svoj účel vydarenej zimnej obuvi a obohatili zákazníka o dostatok pohodlia pre chodidlo so slušnou štipkou vkusu. Tentoraz sa nám na pulty predajní dostali nové Nike Lunar Force 1 Duckboot, štartujúce sezónu jeseň/zima 2016.

Nike Lunar Force 1 Duckboot

V Nike rozumejú, že praví sneakers fanúšíkovia sa svojich siluet nezbavia ani keby traktory padali, nech je noha hocijako studená alebo mokrá.  V Nike preto vymysleli slušnú “aktualizáciu” renomovaných modelov, v našom prípade Nike Lunar Force 1 Duckboot. Tieto Duckbooty navliekli do vodeodolného mixu materiálov, ktorý bojuje nielen proti vode, ale aj proti vetru, haldám snehu a pravpodepodobne aj proti traktorom. Proti traktorom hádam nie. To by potom na bočnom priečelí golierika neniesli nápis watershield, ale traktoresistant. Tento watershield nápis zastupuje mix teplých a nepriepustných materiálov a rôznych druhov kože a umeliny, doplnených o jemné prelínanie so skutočne hebkými materiálmi vo výstelke. Pre zachovanie ľahkej váhy týchto tenisiek použili autori silu. Medzipodrážka Lunar je ľahká ako pierko, dosť flexibilná a jednoducho ideálna na zimné boty nabalené do najmenšieho detailu. Spracovanie Lunar im proste dodáva potrebnú akciu.

Ochladiť sa už ochladilo. Zima je za rohom, podobne ako Nike Lunar Force 1 Duckboot, keď idete od električkovej zastávky Mariánska, tak tam zabočíte za roh, kde sa následne nachádza Rooftop s ponukou až troch tonálne nafarbených Duckbootov. Jeseň/zima 2016 reprezentujú tenisky vo farbách Olive Green, Dark Blue a výraznej Team Red s charakteristickou, gumenou, protišmykovou podrážkou.

*foto: Titolo, Nike official

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *