Recenzia: Molotow Aqua Twin – DailyIllustrations.

Mala som možnosť vyskúšať niekoľko produktov z Rooftopu. Bola to sada fixiek Aqua Twin od značky MOLOTOW, pre upresnenie Basic – Set 1 v 6tich základných farebných odtieňoch.
 

hroty
Jednotlivé fixy sú poskladané z troch častí , úzky hrot (2mm), telo s vymeniteľnou výplňou a široký hrot (6mm). Prvý čisto profesionálny kontakt s týmito fixkami preústil do niekoľkohodinového maratónu kedy som ich nepustila z ruky.
 
S fixami sa pracuje pohodlne, hroty sa neprehýbajú a dajú sa jednoduchým spôsobom vymeniť podľa potreby. Výrobca sľubuje plynulé miešanie farebných odtieňov. Pri využívaní akvarelovej techniky (a teda využití vody a pigmentu) sa farby veľmi pekne zjednotili, nevytvárali fľaky , ani nepríjemné ohraničenia a na papieri nevznikali žiadne “vyšúchané miesta” ako po použití bežných fixiek. Bez použitia vody, a teda pri využití fixiek “nasucho” sa to už povedať nedá. Nastáva dôležitá otázka : ,, Aký druh človeka by si zadovážil fixky na vodnej báze a používal ich bez vody? Nastáva dôležitá odpoveď : ,, Žiadny.’

 
Výhody:
 
– čiastočná náhrada akvarelových farieb, nie sú potrebné štetce, flaštičky, akvarely,tuše
        (jediné čo potrebuješ, je menší pohár vody ,papierová vreckovka na zmenu farebného tónu a počúvateľný playlist)
        – jednoduché používanie a výmena hrotov/náplní                                                                
        – príjemné, sýte odtiene
        – doslova magické miešanie farebných tónov #muchfun #veryhermiona
– rýchle zasychanie
– praktické balenie na cesty
– výdrž náplne (vyfarbila som toho za posledné týždne naozaj veľa a náplň sa zdá rovnako bezodná ako pomarančový džús z nemenovanej predajne , ktorá má v ponuke aj plyšovú brokolicu)
 
Nevýhody:
 
-žiadne
-a predsa
-sú vhodné buď na skicovanie , alebo na vyfarbovanie a tieňovanie už vyhradených plôch, čo mne osobne neprekáža, nakoľko má Rooftop v ponuke dostupné výborné Blacklinery , ktoré používam práve na ohraničujúce línie
 
Kedže väčšinu svojich ilustrácii vytváram digitálne , spracovala som ich do omaľovánok, ktoré budú čoskoro dostupné priamo na blogu a možno práve na nich si budete môcť odskúšať , čo tieto fixky ponúkajú a či sú pre vás to pravé vo svojej tvorbe.
Neskúšala som ich, ale výlučne na vyfarbovanie, sketchovala som si čokoľvek, od kaligrafie až po rôzne akvarelové techniky.
Pre mňa sú tieto produkty príjemným prekvapením a rozhodne ich odporúčam, nakoľko spĺňajú ten účel , ktorý spĺňať majú.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *