REPTOID MAGAZINE no. 5

    Na Reptoid Magazine som ešte recenziu nerobil, hoci sa tentokrát jedná už o jeho 5te číslo. Je teda viac než namieste ho predstaviť pre tých, ktorí by ho náhodou nepoznali.
Tento časopis pochádza zo Švédska a ide o čisto train/metro časák a teda legál či ulicu by ste v ňom hľadali márne. Či je to na škodu nechávam na posúdení čitateľov, hodnotím to však rozhodne kladnejšie, než keby sa tvorcovia snažili dať do magazínu všetko, ‘len aby bolo’, snažiac sa uspokojiť čitateľov širšieho spektra.
Ako už býva dobrým zvykom, aj Reptoid Magazine sa snaží mapovať celoeurópsku scénu, dôraz však ostáva na Škandinávii s centrom v Stockholme. Práve Škandinávia sa môže popýšiť veľkým množstvom rozličných typov vlakov, čoho dôkazom je pestrá paleta modelov a farebných kombinácii vlakov či metier na stránkach tohto magazínu. Priaznivci severských štýlov, ktorých rady sa posledné roky značne rozšírili, si rozhodne prídu na svoje. Nájdu sa tu okrem iného totiž aj dva špeciály so stockholmskými crews a to OMG a PMS crews, pričom PMS špeciál vznikol pri príležitosti 10tich rokov od vzniku tejto známej crew z hlavného mesta Švédska. Niekoľko stránok je tiež venovaných Nemecku, vrátane interview s BHS crew z nemeckej Rhein-Ruhr arei. Medzi ďalšie stránky stojace za zmienku patria určite časti venované Taliansku, Portugalsku, alebo mix zložený z fotiek z celej európy, vrátane Slovenska.
Pobavila ma dobrá fotka na obálke magazínu, čo by som mu však určite vytkol je množstvo fotiek malých rozmerov, čo síce bolo v minulosti v graff magazínoch úplne bežné a verím aj, že zvyk je železná košeľa, napriek tomu mám osobne radšej, keď fotky netreba lúštiťa dostanú svoj zaslúžený priestor a veľkosť /i keď na úkor ich počtu/.
Legalistom poradím si vyčkať na recenzie kníh z tejto oblasti, ktoré už máme v ponuke ako napríklad Urban art katalog, priaznivci vlakov však majú voľbu jasnú.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *