Sneakers Kriminális

Hovorí sa, že darovanému koňovi na zuby nepozeraj. Múdre to príslovie. Nedávno sa však udial prípad, kedy sa kvázi sneakers fanúšikovia darovanému koňovi na zuby pozreli a celkom na to doplatili.

Akt darcovstva spočíva v anonymnom podarovaní si (rozumej ako podarovaní si sebe samému) určitého druhu hmotného statku, počnúc od plochých smart TV obrazoviek až po napríklad také sneakers s cenovkou vyššou než 100€. Samozrejme, nešlo by o kompletný akt, pokiaľ by sa neodohrával v časoch disharmónie a tragédie. Taký prírodný živel, kedy ulice mesta a tým pádom priestranstvá nákupných zón nedoprevádza žiadny živý duch, je perfektným momentom na sebaobdarovanie. Obchody sú zavreté, akceptovať dary od iných je nemožné, keďže nikde niet žiadneho dobrovoľného darcu, jediné čo ostáva, je prostoducho rozbiť sklo výkladu a svojpomocne odbdržať donácie.

Napätie vzrastá v prítomnosti poburovačov sebaobdarovávania v modrých a čiernych uniformách. Podplácanie alebo navádzanie na novú smart TV televíziu predstavuje možnosť umiernenia a dokáže vyriešiť problém, avšak tento počin je pre uniformy viac než netolerovaný. Ktorý zdravý rozum by sa s darovaným statkom delil nazvyš? Nikto. Sebaobdaruvávanie si treba užívať!.

Na druhej strane, pravdou je, že svojpomocné darcovstvo je považované za férovo špatné životné rozhodnutie. „Kto by chcel skončiť v base pre zopár párov sneakers?”, pýtajú sa policajné autority v poškodených oblastiach naprieč južnou Floridou. O to viac je počin absurdný, keď sebadarcovia live tweetujú takúto udalosť. Na základe slabomyseľnosti a predovšetkým na základe obozretných obyvateľov sa autoritám z miest ako Miami, a Fort Lauderdale podarilo zatknúť vyše 30 dobrodruhov. Teraz tweetuje polícia.

Podstata spočíva v úvodnom prísloví. Jeho myšlienkou je, že keď človek dostane dar, nemal by zisťovať jeho cenu alebo kvalitu. Zisťovaním a kadejakým špekulovaním sa môže totižto postaviť do nepríjemnej pozície osoby darcu. A nakoľko v našom prípade sa obdarovaní stotožnili s darcami, a darovanému koňovi sa nielen že pozreli na zuby, ale sa aj uistili či niesu zlaté, príslovie tým pádom definitívne nestráca na význame!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *