Sneakers novinky #10

Počasie sa umúdrilo, Oskar sa opäť ukázal a my prichádzame sp sneakers novinkami, tentokrát už po desiaty krát.

Minulý víkend mali ‘Amíci’ obdobu európskej výstavy sneakers Sneakerness pod názvom Sneaker Con.  Podľa fotoreportu vidíme, že sneakers kultúra v USA je značne iná. Gro zbierok tvoria basketbalové tenisky a gro zberateľov mladí fagani s vreckovým od ‘manky’. Každopádne Sneaker Con v Chicagu je najväčšia akcia svojho druhu za oceánom a sneakers kultúra ešte pravdepodobne nezažila svoj maximálny vrchol.

N7 je neziskový projekt značky Nike. V projekte ide v podstate o to, aby sprístupňovali šport pre pôvodných Američanov – Indiánov a domorodcov v USA a Kanade (asi sa im ozýva svedomie). K veci: ambasádori značky spoločnými silami navrhli model, ktorý naozaj stojí za to – Free Forward Moc 2. Model v sebe stelesňuje prírodu, oblohu a rastliny – kombinovaný s ‘N7’ trojuholníkmi.

Umenie inšpirované sneakers sme tu mali už niekoľkokrát. A je to naozaj nevyčerpateľná témy. Zoskupenie umelcov Deadstock VA na webstránke ponúka sériu printov za celkom slušné sumičky. Niektoré stoja fakt za to. Enjoy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *