Sneakers novinky #15

Máme tu nový týždeň, ktorý sa rozbieha pomaly, lebo víkendy sú rýchle. Ok. Čo nás prekvapilo vo svete sneakers okrem toho, že Nemci a adidas prevalcovali celý svet?

Prekvapil nás model Nike Air Max 90 s prívlastkom Lunar. A tentokrát sa slovo lunar hodí dvojnásobne. Okrem toho, že podrážka obsahuje technológiu Lunarlon, vychádza pri výročí prvého kontaktu človeka s Mesiacom. Neil Armstrong urobil prvé odtlačky topánky v mesačnom prachu 20. júla 1969 a presne o 45 rokov výjde aj limitovaná kolekcia Nike. 
 Huarache. Žiadny bojový pokrik domorodcov, ale ultrapohodlnné tenisky od Nike s retro vizážou. Viac o modeli Nike Huarache si napíšeme v samostatnom článku, no zatiaľ do svetla reflektorov postavíme najnovší kúsok Huarache Light vo farebnej variácií ‘Atomic Mango’ (atómové mango). 
 Je zaujímavé sledovať stratégiu značky adidas Originals. Vždy sa im podarí siahnuť ešte hlbšie do svojho archívu a oživiť nadčasovú siluetu tenisky, ktorej s hrdosťou dajú označenie ‘OG’ (Original, t.j. pôvodný tvar a farba modelu). Torsion Response Lite v sebe kombinuje bielu kožu, priehlavok zo sieťoviny, neoprén v okolí členkov, technológiu Torsion a sviežu porciu červených doplnkov. Fresh, čo poviete?   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *