Sneakers novinky #23

Minulý týždeň sme sa v Sneakers novinkách zamerali na Nike. Aby sme boli fér sa teraz zameriame na čerstvé ovocie z dielne adidas Originals.

O pár dní si Nemecko pripomenie významný historický míľnik – 25. výročie pádu berlínskeho múru. Nemeckí inžinieri z adidas Originals nenechali nič na náhodu a vydávajú limitovanú edíciu vlajkovej lode ZX 8000 s podtitulom ‘Fall of the Wall’. 3 farebné varianty predstavujú 3 významné hraničné prechody v Berlíne – Alpha, Bravo a Charlie. Tenisky sú vyrobené na domácej pôde z prémiového semišu a kože, použitím originálneho strihu ZX 8000. Vychádzajú 8. novembra.

‘Hajp’ okolo ZX Flux pokračuje a vyzerá, že tak skoro neutíchne. Tentokrát bola pri ich výrobe použitá technológia Cordura – sú technicky vybavené aj na drsnejšie podmienky (túto technológiu využíva aj armáda). Nemalo by sa vám stať, že sa sieťovina na zvršku ľahko roztrhne (pokiaľ nebudete preliezať ploty s ostnatými drôtmi a pod.). Špecialitou siluety je ‘trail’ (jednošnúrkové) šnúrovanie.

Do dizajnérskeho tímu adidas Originals sa len pred časom podarilo dotiahnuť Japonca menom NIGO a my sa už dívame na hotové ‘rilísy’. A že je sa na čo pozerať. Zobral si do parády staršie aj novšie modely a nám už neostáva nič iné, len očami vydarené kúsky sneakers skonzumovať. Enjoy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *