Sneakers novinky vol.8

Nový týždeň začíname so sneakers novinkami. Deje sa toho naozaj veľa, a preto pre vás vyberáme to najzaujímavejšie zo zahraničných portálov a blogov o značkách Nike a adidas Originals.

Svetlo sveta (verejnosti) uzreli nové Nike Free Orbit II SP. Má ich na svedomí ten istý dizajnér, čo navrhol legendárne Air Yeezy II. Predpokladáme, že sa z futuristického modelu stane rýchloobrátkový tovar. Ak po nich túžite a máte cestu do New Yorku, čakajú vás obchode 21 Mercer a Dover Street Shop.

adidas Originals opäť loví inšpiráciu v minulosti. Edícia štyroch modelov ZX si požičiava (alebo kradne) štýl dizajnérskeho štúdia Memphis Group. Štúdio sa preslávilo v osemdesiatych rokoch dizajnérskym nábytkom, ktoré sa stalo obľúbené vďaka jasným farbám, netradičným materiálom a ekletickým vkusom.

Pamätáte si ešte na ‘Hacky sack’? Lebo súdruhovia v Nike áno. Použili motív obľúbenej hry so štrikovaným vačkom plným guličiek a redizajnovali modely SB Dunk Premium Low,  SB Zoom Stefan Janoski a Eric Coston SE. Vznikla z toho vydarená kolekcia zameraná na skateboarding.

Za chvíľu budete všade počuť o MS vo futbale, ale značka ako adidas Originals začína už teraz.  Redizajnovala legendárne ‘adiletky’ do farieb najväčších favoritov (alebo konzumentov) majstrovstiev: USA, Nemecko, Brazília a Veľká Británia. Enjoy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *