STICKERBOMB

STICKERBOMB

Nálepky. Sú zábavné, zaujmú nás v nudnom MHD, na uliciach, v kluboch, obchodoch, decká nimi majú polepené skaty, zošity, počítače. Od TOASTER-ových nálepiek na Londýnskom metre, cez BNE nálepky na lampových stĺpoch v Tokyu, RAREKIND nálepky v Amsterdame, nálepky D*FACE na odpadkových košoch v Anglicku až po tie naše – sú VŠADE!

Veľa umelcov Nálepky využíva ako pomôcku na zviditeľnenie svojho mena a ako reprezentáciu svojej práce. Nálepky sú skvelými odkazovými štítkami, vizitkami; charakterizuje ich okamžitosť – STICK! a dielo je zrazu na mieste! V tomto období, keď je priestor nasýtený, priam presýtený hromadnou reklamou, nálepky sa stávajú lacným a efektívnym nástrojom propagácie, sú zárukou vyhratého boja o priestor a zanechávajú osobnú značku.

Samozrejme, autority sú s nálepkami na vojnovej nohe – tak ako so všetkými druhmi graffity, street art-u a zvyšnými druhmi pouličného umenia, ale buďme k sebe úprimní, v prípade nálepiek neprehrali bitku, ale vojnu. Je oveľa jednoduchsšie nalepiť nálepku, než dať tag alebo nastriekať šablónu. Naviac, snáď každý vie, ako príjemne sa odliepa nechcená nálepka. Ľudia jednoducho milujú zanechať za sebou stopu, čo znamená, že nálepky sa dostanú všade!

STICKERBOMB je prvá zberateľská NÁLEPKOVÁ KNIHA uvádzajúca ilustráciu, graffity a grafické umenie v podobe nálepiek, ktoré sa dajú odlepiť! Kniha obsahuje ÚŽASNÚ kolekciu viac ako 250-tich nálepiek od známych umelcov, ilustrátorov a graffiti writerov z celého sveta. Každá nálepka má svoje číslo (je mino nálepky). V knihe je minimum textu – krátky úvod a v zadnej časti knihy nájdete číselný zoznam s menami, ktorý hovorí, kto zhotovil nálepku pod daným číslom. Súčasťou zadnej časti je aj abecedný zoznam všetkých ‘nálepkymakerov’ spolu s ich webovými stránkami a kontaktom na nich!

STICKERBOMB vám ponúka zábavu vo forme odliepania a nalepovania jedinečných, originálnych a nenapodobiteľných nálepiek. Je len na vás, či nálepky niekam nalepíte, alebo si ich ponecháte v knihe ako unikátnu zbierku. Každému túto knihu viac než odporúčam! JUST STICK IT!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *