Test fixiek Molotow ONE4ALL

Známy slovenský styler Kaisy tento krát otestoval one4all markery od Molotowu a pri tejto príležitosti rovno vytvoril cool plátno k 10-temu výročiu Rooftop shopu. Viac info a Kaisyho postrehy ohľadne práce s týmito fixkami v jeho komentári:

K príležitosti desiateho výročia dobre známeho a dovolim si povedať dnes už legendárneho obchodu ROOFTOP som sa rozhodol prispieť menším počinom na pamiatku. Ako povrch som použil plátno a fixy MOLOTOW™ ONE4ALL 127HS Basic-Set 1 s 2mm hrotom.

Prvým nástrojom pre moje “first lines” bola classic ceruza – fail. Kedže som na väčšinu plochy môjho fillinu zvolil žltý otieň typu 006 zinc yellow, linky natiahnuté ceruzou prerážali (to ale neplatí pri tmavších otieňoch), tým pádom som ceruzu vymenil za samotný marker 006 zinc yellow, najsvetlejší z tejto sady markerov.(pochopiteľne, ak nerátame bielu). Na jednotlivé plochy som si vynechal miesto, aby som nemusel zbytočne “džabať”, prekrývať a vrstvovať plochy (a tým pádom zbytočne míňať farbu). Pre fajnový clean look, to odporúčam všetkým “džabošom”

Všetky otiene z tejto rady markerov molotow kryli povrch plátna perfektne, na svoje som si prišiel hlavne pri práci so žltou, oranžovou, ružovou pri backgrounde a samozrejme pri outline čiernou. Aby som nemusel čakať, kým mi farba úplne uschne, prácu som si urýchľoval fénom. Pri vyfarbovaní väčších plôch sa hrot markerov opotrebuje oveľa rýchlejšie ako na papieri (kedže povrch plátna je mierne drsný). To ale nieje žiaden problém, kedže opotrebovaný hrot si môžete jednoducho vytiahnuť a otočiť naopak.

Markery hodnotím pozitívne, velmi pozitívne hodnotím kryciu schopnosť, výdatnosť a hlavne možnosť vlastného mixovania farby.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *