Umelec, ktorý predefinoval klasický street art

Vedeli ste o tom, že street artové maľby sa dajú tvoriť aj z neónu? Predstavujeme vám človeka, ktorý predefinoval koncept klasického street artu, projektom #INM (Interactive Neon Murals). Reč je o umelcovi vystupujúcom pod pseudonymom Spidertag.

Jeho cesta ku aktuálnemu štýlu bola pomerne dlhá, vo svojej tvorbe kedysi používal QR kódy alebo UV svetlo, no približne pred dvomi rokmi sa rozodol, že vyskúša neón.

Ako prebieha príprava?

Celková príprava jedného diela trvá približne dva mesiace a jedného dňa sa rozhodol, že neón bude jeho hlavný materiál vďaka ktorému vynikne. Vytvoril svoj vlastný štýl založený na základnej forme umenia z histórie a jednoduchých tvaroch. Keďže veľa pouličných umelcov tvorí najmä v noci, je logické, že jeho tvorba vtedy vynikne najviac.

Jeho cieľom je vyvolať v okoloidúcich zvedavosť a keď niečo takéto uvidia z diaľky, núti ich to pozrieť sa bližšie. Do svojej tvorby chcel zapojiť aj ľudí, a tak si pomocou QR kódov, ktoré si naskenujú, môžu meniť farby podla svojho vkusu.

Pri svojich dielach spolupracuje so svojim tímom a tiež s architektimi a inžiniermi, je za tým veľa práce, ktorú však navonok nevidno, no výsledok stojí za to.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *