We B*Girlz

„ Ženy boli vždy v predných líniách hip hopu, pridávali sme našu príchuť do toho, čo robili muži a robili sme to po svojom. B-girls držali kultúru od začiatku. Je to fajn vidieť, že sa im konečne dostalo uznania, ktoré si zaslúžia prostredníctvom knihy B*Girlz.“ – Missy Elliott

V roku 1985 sa všetko točilo okolo b-boyov, ale kde boli baby? Pretočte si 2O rokov dopredu. A je tu kniha We B*Girlz, ktorá predstavuje tie najlepšie a najštýlovejšie kočky. Fenomén breakdance sa opäť dostáva hromadne ľudom pod kožu a o to silnejšie, že dnes sa mu venuje omnoho viac dievčat ako v minulosti. Lepšie povedané o viacerých sa vie. Baby posúvajú hranice, ale hlavne prekonávajú sami seba.

We B*Girlz zachytáva dynamický štýl a nonstop energiu b-girls v akcii, na tréningu a na pódiu. Ponúka inšpirujúci pohľad na doteraz málo známu oblasť kultúry. Knižku začína Herstory, čo je predhovor od legendy ženského breakdancu Rokafelly. Nasleduj[ kapitoly o Crews, súťažiach, breakovej rodine a ako inak o štýle. Ten srší z každej stránky, každá baba prezentuje svoj štýl na farebných fotografiach od Marthy Cooper. O text sa postarala Nika Kramer.

Tieto dve začali dokumentovať novú vlnu b-girls na breakovej súťaži v Nemecku v roku 2004. Nasledovali tanečníčky na svetové súťaže po celom svete. Fotili, robili rozhovory od New Yorku cez Kaliforniu až do Japonska.

V knihe nájdeš b-girls z celého sveta, každá svojská a originálna a hlavne down with the game.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *